Társaságunk a vasúti gyalogosátjáró melletti parkolót teljes körűen felújította.

Egy letisztult környezetbarát parkoló kialakítása volt a cél.

A saras út helyett aszfalt és gyeprács került leterítésre. A közvilágítást napelemmel működő lámpák biztosítják. Kerületünk több pontján is ezt a közvilágítási módot választottuk többek között a Csobogós kutyafuttatónál, és a Közvágóhíd térnél.

A biciklik megfelelő védelme és elhelyezése érdekében fedett biciklitárolót alakítottunk ki. Ezáltal lezárható a kerékpár és az eső ellen is védelmet nyújtó tető biztosítja a használókat arról, hogy mire visszaérkeznek nem lesz vizes az ülés, illetve kevesebb esély van az eltulajdonításra is.

A parkolót egy egyirányúsítottuk a biztonságos közlekedés érdekében ezzel is megelőzve a baleset veszélyes helyzeteket. Kérjük a szabályt fokozott figyelemmel tartsák be! A parkoló szélén egy járdaszakaszt alakítottunk, ami egy gyalogos átkelőhelyhez-zebrához vezet. A gyalogosok biztonságos közlekedését segítve.

Kora tavasszal a helyszínre facsemetéket ültetünk, hogy a későbbiekben árnyékot tudjanak biztosítani az ott parkoló autóknak. Fontos szempont, hogy ne legyen bogyós, gyümölcs, illetve olyan fafajta, aminek ragacsos termése van. Tekintve, hogy ezeket nehéz letakarítani.

A legtöbb gépjármű vezető a parkolókban szokta kiüríteni az általuk használt kocsiból a szemetet, ezért a parkoló több pontján is elhelyeztük hulladékgyűjtő edényzetet, annak reményében, hogy a lakosság körültekintéssel fogja használni, ezáltal minél tovább élvezhetik a parkoló szépségét és tisztaságát.

Az új parkolónak köszönhetően 34 db gépjármű tud egyszerre leparkolni, illetve 12 db kerékpárt tudnak fedett helyen tárolni.

A költségeket a XV. kerületi önkormányzat biztosította.

 

Konrád Lea