Cégünk egyik kiemelt feladata a XV. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló közterületi zöldfelületek fenntartása, felújítása.

 

Feladataink közé tartozik:

  • a parkok és közterek kaszálása,
  • az őszi lombgyűjtés,
  • a cserjék és fás szárú növények gondozása, telepítése,
  • valamint az egynyári-és évelő virágok ültetése, ápolása.

A XV. kerület közel 1,3 millió m2 zöldfelülettel rendelkezik és mintegy 34 000 db fa található a kerületben. A környező belvárosi kerületek közül az egyik legzöldebb kerület. Ennek okán a RÉPSZOLG zöldterületi kezelésének két főbb tevékenysége a tavasztól-nyár végéig végzett kaszálás -melyet benzinmotoros fűnyírókkal és damilos fűkaszákkal végzünk- továbbá az ősz beköszöntével a lombgyűjtés.

A városi fák a kedvezőtlen környezeti hatások (légszennyezettség, téli sózás, út-és közmű építések, parkolás és erős forgalom) miatt folyamatos terhelésnek vannak kitéve. A rendszeresen végzett faápolási munkákkal a városi fasorok állapotát stabilizálni, szabályozni tudjuk. Ezen munkák közé soroljuk a gallyazást, ifjítást (erőteljesebb visszametszés) és a kivágást, a menthetetlenül nagymértékben sérült gyökérnyakkal, koronával, vagy törzzsel rendelkező növényegyedek esetében, amelyek közvetlen balesetveszélyt jelentenek.

Bejelentőlap

Hibát, problémát, rendkívüli állapotot látott? Kérdezne?

Elérhetőségeink

RÉPSZOLG Nonprofit Közhasznú Kft.
1152 Budapest
Hunyadi utca 3.

Telefon: 06-1-308-1098
06-1-308-1099
Fax: 06-1-307-7074

Zöld szám: 06-80-205-062

Email: titkarsag@repszolgxv.hu

Kiemelt partnereink