Mázli kutya megmentése

A RÉPSZOLG Kft. géppark állománya hosszú idő után új telephelyre költözik. Az önkormányzat képviselő-testületi határozat alapján jelölte ki a helyszínt, a Pázmány Péter utca 1. szám melletti területrészt.  A telek rendbetételének kezdetekor egy addig életvitelszerűen ott lakó, fedél nélkül élő személyt kellett felszólítaniuk a kollégáknak a kiköltözésre. A hontalan férfi hátrahagyott egy rémült, alultáplált, nagyon gyenge állapotban lévő kutyát. Munkatársaink az állatot megsajnálva, megetették-megitatták, megfürdették majd állatorvoshoz vitték. Chip alapján megtalálták a gazdáját, aki lemondott a kutyusról.

A riadt kutyust a Hunyadi utcai telephelyünkön helyeztük el, és Mázlinak neveztük el. A dolgozók mindegyike megkedvelte Mázlit, azonban Ő továbbra is bizalmatlanul és félénken viselkedett az emberekkel. A nem fajtatiszta, de leginkább argentin dog-ra hasonlító állat alap tulajdonságai és természete nem volt alkalmas az örző-védő feladatra. Néhány nap elteltével egyik kollégánk úgy döntött elhozza saját kutyáját, hogy megismerkedjenek Mázlival. Miután a két eb jól kijött egymással, elfogadták egymást, munkatársunk hazavitte. Új otthonát hamar megszokta, jelenleg szeretetben és nyugalomban él. Kezdeti bizalmatlansága is sokat változott, egyre nyitottabban áll az emberekhez.

Mázli kutya megmentése egy jól végződött történet, de sajnos a legtöbb utcán élő kóbor állat esetében ez nincs mindig így. Cégünk fontosnak tartja, hogy segítse a magyarországi állatvédő szervezetek munkáját, ezért felvesszük a kapcsolatot ilyen jellegű segélyszolgálatokkal és egy közvetlen kapcsolattartón keresztül jelezzük, ha hasonló helyzettel találkozunk itt a kerületben.

-Mühlbacher Renáta