A kerületi utcákról, terekről begyűjtött zöldhulladékot a cégünk idáig a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. telephelyére szállította, ahol fizetni kellett a leadásért.

Mivel hatalmas mennyiségről van szó, ezért is merült fel a komposztáló telep létrehozásának ötlete.

Első lépésként cégünk 15 db zöldhulladékos kalodát helyezett el a kerület több pontján. Ahova a lakosság is hordhatja a zöldhulladékukat. Itt viszont szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a zöldhulladék gyűjtőbe csak és kizárólag a kaloda oldalán feltüntetett táblán lévő zöld hulladékokat tegyék. Bármi nemű illegális hulladékot például zacskót, amibe odaviszik szigorúan tilos beledobni.

Második lépésként a telephelyet alakítjuk ki lakott területen kívül, egy önkormányzati telken. Mivel csak zöldhulladék kerülhet a telephelyünkre, emiatt nem jár kellemetlen szaggal a tárolás és a feldolgozás.

Azért, hogy a telephely szabályszerűen működjön, több munkatársunk is részt vesz egy úgynevezett komposztmester képzésen. Ahol   mind elméleti, mind pedig gyakorlati tudásra  tesznek szert a környezetbarát módon történő komposztálás érdekében.

8-10 hét alatt készül el a megfelelő komposztanyag, amit újra tudunk hasznosítani a kerületi zöldfelületekhez.

Budapesten elsőként a mi kerületünkben lesz megvalósítva ez a fajta nyílt prizmás komposzttelep.