Sok lakossági panasz érkezik a társaságunkhoz, hogy a ceglédi típusú szemetesedényből a madarak, illetve a szél rendszerint kiszedi a hulladékot. Ennek a megoldásaként fedeleket készítettünk az edényzetek tetejére, ezzel megakadályozva a hulladék széthordását. Első körben tesztüzemben a Karácsony Benő parknál, illetve a Közvágóhíd térnél helyeztünk el ezekből az újfajta ceglédi hulladékgyűjtő kosarakból.

Több pad használhatatlan állapotban volt a téren, ezeket a padokat felújítjuk. Ahol kellett ott deszkát cseréltünk, hegesztettünk csavaroztunk. A buszmegálló és a felújított kutyafuttató között lévő piknik padok javítási munkálatait is elkezdtük, illetve a pingpongasztalt felújítjuk, hogy a jó idő érkezettével újra birtokba vehessék a pingpong szerelmesei. Az asztal körül lévő betonpadsoroknak azt felét, ami menthetetlen állapotban van, azt elbontjuk.

A kutyafuttatót télen felújítottuk: Új játékok kitelepítése történt.  A játékok kiválasztásánál fontos szempont volt a tartósság, az igényesség és a színek. Többek között szlalompálya, átbújó cső, fésülködőasztal lett kihelyezve.

Illetve egy olyan játék is, ami kerület szinten újdonság – ugróakadály nevű játék-, ahol az átugrást tudják gyakorolni. Fontos szempont volt, hogy a kistestű és a nagytestű kutyák is tudják használni. Ennek a játéknak az oldalán található műanyag rudak segítségével lehet a kutyák számára megfelelő magasságot beállítani.

Műanyag borítással rendelkeznek a fa rudak, hogy kellően merevek legyenek, színük élénk és figyelemfelhívó.

Továbbá 2 db kutya ürülék gyűjtő edényt is kihelyeztünk.

A talaj kiegyenlítése után gyöngykavicsot szórtunk el a területen, hogy az esőzések alkalmával ne legyenek pocsolyák, illetve kevésbé tudnak a kutyusok kaparni gödröket, ennek következtében csökkenthetjük a balesetveszélyes helyzeteket is.

 

Konrád Lea