A fák védelme mindenki érdeke, hisz nem csak az oxigén ellátást biztosítják, de árnyékot is adnak napos időben. Némelyek gyümölcsökkel, bizonyos típusok pedig virágokkal ajándékoznak meg minket. Összegezve fontos, szerves részei az életünknek.

 

Emiatt is kiemelt feladatként kezeli társaságunk a fák védelmét.

 

Sok lakos érdeklődve nézi a piros jelzéseket a fákon és több megkeresést is kapunk az érdeklődőktől, hogy melyik jelzés mit jelent. A fákat tanult szakemberek mérik fel: akár lakossági bejelentés alapján, akár helyszínre kitelepülve egyes utcaszakaszokon is végig menve. Vannak fák, amik a vezetékbe érnek és emiatt az ágrendszerükben károsodás léphet fel. Némelyeknek betegségük van. Gondos mérlegelés alapján döntik el a szakembereink melyik fánál milyen munkálatok szükségesek, már ha szükségesek.

A piros körrel   megjelölt fáknál gallyazást végzünk, melynek során a száraz, sérült, károsodott ágak eltávolítása történik.

A piros függőleges vonallal   jelölt fáknál ifjítási munkálatokat végzünk. Ezek drasztikusnak tűnnek elsőre, de egy idősebb fának az életét több évvel is meghosszabbíthatjuk ennek az eljárásnak köszönhetően.

A vízszintes vonallal megjelölt fák kivágásra kerülnek. Nagymértékben leromlott egészségi állapotuk miatt menthetetlenek és a balesetveszély megelőzése érdekében végezzük el a munkálatokat. Csak a legvégső esetekben kerülnek kivágásra a fák, amiknek a pótlását 1 éven belül teljesítjük.

 

 

 

Új weboldal készül!

A Palota-Holding Zrt. és a Répszolg Nonprofit Kft. egyesítése tette szükségessé az új weboldal kialakítását, ahol az eddigi összes hasznos információ elérhető lesz majd.

Munkatársaink már intenzíven dolgoznak az eddigi honlapok tartalmainak átdolgozásán, a struktúra kialakításán a Nektonik webdesign tervezőivel.

Az új weboldal a palotah.hu címen lesz elérhető!