TERMÉSZET A VÁROSBAN 2021.
RAJZ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT óvodásoknak, iskolásoknak
Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata
a Palota-Holding Ingatlan- és Vagyonkezelő Zrt.
és a RÉPSZOLG Nonprofit Közhasznú Kft. közreműködésével,
valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület támogatásával.

A PÁLYÁZAT RÖVID LEÍRÁSA: Az óvodás és általános iskolás gyerekeknek a kerületi céglogókkal megjelölt madárodúkat, a madárodúval ellátott fákat, rovarhoteleket és a táblával jelölt virágos réteket kell megfigyelniük az alábbi parkokban. A különböző állat-és növényfajokról, valamint azok élő-és búvóhelyeiről rajz vagy fénykép készíthető. Fényképet kizárólag vaku nélkül, az élőlények minél kevesebb zavarásával lehet készíteni. A felsorolt parki részekre összesen 10 db rovarhotel és 60 db „B” illetve „D” típusú madárodú kerül kihelyezésre. A beporzó rovarok csalogatása érdekében több zöldterületi részen nyíratlanul hagyott felületek maradnak, valamint néhány kiemelt virágágyásba táblák jelzik a pályázat harmadik, virágos ágyások kategóriáját.

Helyszínek:

– Karácsony Benő park
– Közvágóhíd tér
– Rákos úti lakótelep
– Kossuth utcai lakótelep
– Széchenyi tér
– Kazán utcai lakótelep
– Tarpai tér
– Bányász park

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA: Keresd a természetet a városban, legyél Te is környezetbarát csapattagunk! Keresd a megjelölt élő-és búvóhelyeket, figyeld meg lakóit, bérlőit és készíts róla rajzot vagy fényképet.

A PÁLYÁZÓK KÖRE: a XV. kerület intézményeinek óvodás és általános iskoláskorú gyermekei (3-14 év).

PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK:
1. kategória: Figyeld a megjelölt madárodúkat, készíts rajzot vagy fényképet a fával együtt. Kiemelheted a fa levelét, és a benne fészkelő madarat. Figyeld meg a fák különböző lombkoronáját, az adott fa levelét, milyen eltérő levélalakok, levélszél mintázatok vannak. Nézd meg, hogy mit biztosít egy fa a madár részére, és miben segít a madár a fának?
Rajz vagy fotó címe: Csicsergő barátaink

2. kategória: Figyeld a megjelölt rovarhoteleket, milyen különböző rovar- és bogárfajok szállnak meg benne, készíts rajzot vagy fényképet.
Rajz vagy fotó címe: Ízeltlábúak vakációja

3. kategória: Figyeld a megjelölt virágos réteket/ágyásokat, készíts rajzot vagy fotót, hogyan szorgoskodnak a pillangók és más beporzó rovarok.
Rajz vagy fotó címe: Virágpor vásár

A PÁLYÁZAT RÉSZLETEI: Pályázatot benyújtani egyénileg lehet. Egy gyermektől kategóriánként egy pályamunkát fogadunk el. A pályaművek bármilyen felületre (papír, vászon, egyebek) szabadon választott technikával készülhetnek (rajz, festmény, vegyes technika).
Rajzméret: álló, A4; fotóméret: 2:3 oldalarányú, 6 MP-és kép

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA: a műveket szkennelve vagy digitális fényképen e-mailben kell küldeni 2021. augusztus 2-ig a termeszetavarosban@palotah.hu e-mail címre. Az e-mail tárgya: Természet a városban rajz- és fotópályázat. Minden pályázathoz mellékelni kell a letölthető adatlapot (kitöltve, szülő részéről aláírva)!

BENYÚJTANDÓK: pályamű, adatlap (szülői aláírás, dátum)

PÁLYÁZATI DOKUMENTUMOK:

 

 

PÁLYÁZATI IDŐSZAK: 2021. május 10 – augusztus 2.

DÍJAZÁS: az óvodás korosztályban a kategóriák legjobb 3-3-3 alkotása, valamint az iskolások legjobb 5-5 alkotása megjelenik a XV. kerületben lévő buszmegállók Citylight felületein, valamint a TIZENÖTÖDIK című újságban is. Mindezeken túl minden pályázó ajándékmatricát kap, továbbá a beküldött pályaművek között három korcsoportban (3-6, 7-10, 11-14 éves) az első három legjobb alkotást szakkönyvekkel díjazzuk.

Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek!

Új weboldal készül!

A Palota-Holding Zrt. és a Répszolg Nonprofit Kft. egyesítése tette szükségessé az új weboldal kialakítását, ahol az eddigi összes hasznos információ elérhető lesz majd.

Munkatársaink már intenzíven dolgoznak az eddigi honlapok tartalmainak átdolgozásán, a struktúra kialakításán a Nektonik webdesign tervezőivel.

Az új weboldal a palotah.hu címen lesz elérhető!